News

LE MONDE

today23 Μαΐου 2024 37 13

Background
share close

Στο διαγωνισμό Olivier Roellinger που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και που αφορούσε τη γεωγραφική περιοχή της Νότιας κι Ανατολικής Ευρώπης έλαβαν μέρος 10 διαγωνιζόμενοι εκπροσωπώντας  την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού Olivier Roellinger για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων πόρων βρέθηκαν δύο σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Την 1η  θέση κατέκτησε ο  Μαλτέζος Βασίλης, τη 2η θέση ο Μάμας Αναστάσιος και οι δύο από  τη LE MONDE και την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Κύπριος Γερολυμάτος Ραφαήλ από το KES College και ο Πορτογάλος Pacheco André από την AVEA: Escola Formação Turística dos Açores & Anfiteatro

Οι διαγωνιζόμενοι παρασκεύασαν 2 συνταγές δικής τους επιλογής, μια υψηλής γαστρονομίας και μια απλούστερη οικιακής/καθημερινής λογικής, χρησιμοποιώντας προϊόντα της θάλασσας. Τα πιάτα αξιολογήθηκαν από μια επιτροπή αποτελούμενη από τον chef της γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, chefs ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψαράδες και δημοσιογράφους.  Μετά το πέρας του διαγωνισμού οι σπουδαστές σε προφορική συνέντευξη ενώπιον της κριτικής επιτροπής αιτιολόγησαν την επιλογή των υλικών βάσει κριτηρίων βιωσιμότητας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον περιβαλλοντικό οργανισμό Ethic Ocean, την ένωση Relais & Chateaux, τη Ferrandi και την Yvon Bourges de Dinard. Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger απευθύνεται σε μαθητευόμενους κάτω των 25 ετών που φοιτούν σε Ξενοδοχειακές Σχολές, καθώς και σε νέους επαγγελματίες κάτω των 35 ετών.

Λίγα λόγια για την εξάντληση των θαλάσσιων πόρων

Την ώρα που θαλασσινές γεύσεις γοητεύουν ολοένα και περισσότερο τους καταναλωτές, οι θαλάσσιοι πόροι εξαντλούνται…

Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μελλοντικών γενεών μαγείρων και επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης όσον αφορά στους αλιευτικούς πόρους και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στον κλάδο. Ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των επαγγελματιών της αλιείας και των καταναλωτών, οι σεφ κατευθύνουν τους πελάτες μέσω της επιλογής των προτεινόμενων ειδών, προσανατολίζοντάς τους προς είδη που δεν υφίστανται υπερεκμετάλλευση.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE από το 1996 διαμορφώνει τους νέους πρωταγωνιστές της γεύσης  με σεβασμό στο περιβάλλον και στις αξίες του κάθε τόπου,  ακολουθώντας τις αρχές της βιωσιμότητας, της εποχικότητας κι αναδεικνύοντας την εντοπιότητα της κάθε γευστικής δημιουργίας. Για να μπορούν κι επόμενες γενιές να απολαμβάνουν τις αυθεντικές γεύσεις του τόπου τους.

Written by: Pop Fm

Rate it
ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο Pop Fm Bρίσκεται στην Κέρκυρα ,η εμβέλεια του εκτείνεται σε Δια πόντια Νησιά, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, μέρος της Κεφαλλονίας, Λευκάδα και Ιωάννινα .
Κέρδισε την προτίμηση του ραδιοφωνικού κοινού αφού κατέκτησε την κορυφή.

DOWNLOAD APP
CONTACTS
0%
Συνεχίζοντας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις cookie, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Ok, I Agree
We use cookies to help give you the best experience on our website.
By continuing without changing your cookie settings, we assume you agree to this. Please read our
Ok, I Agree